Elit Vetlanda tvingas banta utgifterna rejält till nästa säsong och kan, om man inte får ordning på ekonomin, dra sig ur elitserien.

Andra klubbar i elitserien har redan börjat kontraktera förare för kommande säsong. Men Elit Vetlanda håller sig lugna. Dels för att de inte vet exakt vilka kostnader de har att röra sig med till nästa säsong – men framför allt för att de vill hålla fullt fokus på det pågående slutspelet.

– Vi har aviserat till alla förare att vi tar den diskussionen efter säsongen. Att börja bygga laget nu är fel. Skulle vi ha gjort upp med en förare redan nu att han inte blir kvar så försvinner givetvis hans motivation, säger Wirebrand.

Annons

Tomas H Jonasson är ensam förare i Elit Vetlanda om att ha ett avtal som löper även under nästa säsong.

Bland de utgående kontrakten som klubben har finns även lagledaren Fredrik Staafs.

Många klubbar som behövt spara pengar har gått från två ledare till en, är det något du är orolig för att även Vetlanda ska behöva göra?

– Nej, inte det minsta. Att vi kommer ha en lagledare utöver mig själv är jag övertygad om, säger Wirebrand som själv är anställd och därmed inte är bunden till klubben via kontrakt.

Mikael Wirebrand är förstås välinformerad om klubbens ekonomiska sits och står bakom beslutet om att dra i handbromsen för att inte äventyra klubbens möjligheter att göra rätt för sig gentemot kontrakterade förare och ledare.

– Men jag kan säga så här. Om inte vi klarar ut det att driva det på den här nivån så tror jag inte det är så många andra klubbar som kan driva det utan bekymmer heller.