När Forserum/LSSK spelade oavgjort mot Eksjö förra helgen stod det klart att Vrigstad IF vann division 4 Nässjö dam.

Sedan dess har Forserum/LSSK skickat en anmälan till förbundet om att Eksjö Fotboll använt sig utav en obehörig spelare i mötet mellan lagen. Spelaren ska dock enbart ha suttit med på bänken.

Nu har Smålands Fotbollsförbund meddelat klubbarna att Forserum/LSSK får rätt.

Forserum/LSSK tilldelas därmed segern med 3–0 och kliver samtidigt upp som ny tabelletta i serien.

– Vi har under flera år tyckt att det har varit ganska knepigt med de här b-lagen som har med sig spelare från högre serier. Man möter väldigt varierande lag hela tiden och när ett lag dessutom har med sig för många spelare så tyckte vi att det var dags att reagera, säger ledaren Pierre Huss i Forserum/LSSK.

Inget lätt beslut

Men det var inget lätt beslut att skicka in överklagan menar Forserumsledaren.

– Vi gick länge och funderade. Vi kände att det var lite jobbigt eftersom det inte drabbar Eksjö utan Vrigstad. Det hade varit lättare om det var oss och Eksjö som seriesegern stod emellan.

I Vrigstad kom beskedet som en chock. Klubben meddelar att de tänker överklaga Smff:s beslut då laget som tredje part drabbas hårt av detta beslut.

Annons

– Min tränarkollega Anders Lund har skrivit ett väldigt bra inlägg som vi kommer att skicka in till förbundet. Sen vet jag inte vad det hjälper. Regler är ju regler, suckar Ronald Thelander i Vrigstads IF.

Jobbig vecka

Vrigstadledaren berättar att han just upplevt sin värsta vecka någonsin som fotbollstränare. Klubben hade redan hunnit beställa hattar och tröjor för att fira sitt avancemang.

– Det är här fruktansvärt när vi som tredje part blir drabbade. Det har varit en sorglig vecka. Halva laget har ringt till mig och gråtit, säger han och fortsätter:

– Sånt här gör ju att man ifrågasätter om det är värt att fortsätta som tränare. Jag är väldigt tveksam till det i alla fall.

Ronald Thelander vill samtidigt inte lägga någon skuld på Forserum/LSSK för att de har lämnat in sin överklagan.

Jag anklagar inte Forserum. Hade vi varit i samma läge hade vi också gjort samma sak. Men jag är fruktansvärt besviken på Eksjö, när de vet om att det är en så pass viktigt match, säger han.

Sköta det snyggare

Samtidigt tycker han att Forsrumsledarena borde ha skött situationen lite snyggare.

– Forserums ledare skickade ett mejl till oss och gratulerade till seriesegern. Sen har de kollat upp det här i efterhand. Jag tycker att de kunde ha meddelat oss först, säger han och fortsätter:

– Vi hade som sagt gjort likadant om vi var i deras situation, men vi hade kollat upp det först innan vi gratulerade någon. Det är väl skillnaden mellan oss och Forserum.

I Forserum/LSSK förstår man att Vrigstad är besvikna.

– Ja, jag har full förståelse att de är besvikna. Det var därför vi tvekade väldigt länge. Men vi skickade inte in den här överklagan i förstahand för att vinna serien. Vi ville markera mot det här sättet att använda sig av en obehörig spelare. Det är ju oss småklubbar det drabbar, säger Pierre Huss.