Första halvlek är jämn och båda lagen har varsin riktigt bra målchans som de kammar noll på. I slutet av halvleken så kan Bashar Hameed göra 0-1 i efterdyningarna från en hörna. Eller var det självmål? Både undertecknad, publik och spelare var osäkra. I vilket fall som helst så var det bortalaget som hade ledningen efter 45 minuter spel.

MATCHFAKTA

Annebergs GIF-Tranås FF 1-4 (0-1)

Mål, Anneberg: Sven Björquist

Mål, Tranås: Anton ..

MATCHFAKTA

Annebergs GIF-Tranås FF 1-4 (0-1)

Mål, Anneberg: Sven Björquist

Mål, Tranås: Anton Segersson 2, Bashar Hameed, Victor Hovbrandt

Publik: Cirka 50

I den andra halvleken är det bortalaget som står för det kreativa spelet framåt och det dröjer inte många minuter innan Anton Segersson hittar in bakom Annerbergs backlinje och kan sätta dit 0-2.

Anneberg har svårt att skapa målchanser framåt och de få chanser man skapar är lätträknade. Men det blir match till slut och det genom Sven Björquist som reducerar med 15 minuter kvar att spela. Men närmare kom inte Anneberg ikväll. Det blir två mål till för TFF innan domaren blåser av matchen.

Annons

– Vi kommer absolut inte upp i standard ikväll. I första halvlek rullar vi på i sidled ganska mycket och skapar några bra målchanser. Kanske vi har någon bättre målchans än Tranås. Men de kommer undan med 1-0. Andra är desto sämre. Vi är inte tillräckligt heta och har inte samma vinnarinstinkt som i tidigare matcher. Det är väl det vi fallerar på ikväll tycker jag, säger en besviken lagkapten Ivan Lindholm i hemmalaget efter matchen.

Desto gladare miner var det i bortalaget som nu tog andra raka segern.

– En jäkligt viktig och härlig seger! Nu hackar vi på i toppen. Det kändes som en sexpoängsmatch. Det är en klyscha men det kändes som det verkligen. Nu gick vi om Annerberg och har häng på de andra lagen, säger tvåmålsskytten Anton Segersson och fortsätter:

– Målen jag gör är sådana mål jag brukar göra. Gå på djupet och vara en måltjuv. Jag fick två bra passningar av "Benja" (Benjamin Björkegren) som det bara var att sätta dit.

Det känns som ni har rätt bra form inför derbyt mot Aneby SK nästa fredag?

– Ja, men det känns som vi fått till spelet som vi vill ha det. Det har varit två klockrena matcher på sistone nu över hela planen, både offensivt och defensivt. Bra att vi gör lite mål också. Knipa en seger hemma i derbyt inför förhoppningsvis mycket publik vore underbart.

Kommer Anton Segersson till start i derbyt mot Aneby så kommer han att göra sin 200:e match i TFF-tröjan.