Ikaros Smederna–Elit Vetlanda 39–51.

Det var en revansch som heter duga efter förra årets tunga kväll i Eskilstuna.

Och det var också ett styrkebesked som borde få övriga Speedwaysverige att börja oroa sig för om det överhuvudtaget går att stoppa Elit Vetlanda den här säsongen.

Att vinna med så stora siffror på bortaplan, samtidigt som bägge reservförarna underpresterar, visar verkligen vilken fantastisk topp Elit Vetlanda har på de fem första platserna.

Det visar också vilken otrolig potential det här laget har när samtliga förare får ihop det samtidigt.

Annons

Det är nog bara en tidsfråga innan det klaffar fullt ut även på reservsidan och då kommer det gå undan.

Fortsätter Elit Vetlanda så här kan laget i stort sett redan nu boka in två veckors semester i månadsskiftet mellan augusti och september, för att börja ladda för semifinal direkt i stället för kvartsfinal.

Nu när laget har fått upp farten har jag svårt att se att något annat lag skulle hinna ifatt dem. I alla fall inte så länge de fortsätter att köra med de här sju förarna.

Sedan Janusz Kolodziej klev in i laget och Emil Sayfutdinov började köra tillsammans med Tai Woffinden, så känns det som Elit Vetlanda har nått ytterligare en nivå.

Visst kan det svänga väldigt snabbt i speedway, och speciellt nu när det körs om tre poäng (bonuspoängen).

Men då ska man komma ihåg att det kan även gå lika snabbt åt andra hållet.

Chansen är större att Elit Vetlanda rycker ifrån ordentligt än att de skulle släppa fram något annat lag på de två främsta tabellplaceringarna innan den här grundserien är över.