Som vi berättade inför tävlingen handlade det om att leverera goda affärsidéer. Såväl etablerade företagare som personer som ännu inte har kommit i gång var välkomna att delta. I potten fanns 10 000 kronor.

Novumhuset var platsen för arrangemanget och fem bidrag var med. Deltagarna fick fem minuter var på sig att presentera sina idéer. Därefter var det juryns tur att ställa frågor.

Juryn bestod av Harald Kant från Iton, kommunchef Anne Hallberg samt Joel Davidsson från Science Park.

Ingen av deltagarna kom från Aneby.

Annons

— Synd, men det är inget som vi kan göra något åt, säger William Lehmus, affärsutvecklare på Science Park i Aneby/Eksjö.

Han påpekar att idétävlingen var öppen för personer från hela länet, liksom att Anebybor givetvis kan delta på andra orter.

I fjol kom vinnaren från Aneby, men den här gången var det alltså Jönköpingsbon Marcin Sanchez som kammade hem de 10 000 kronorna. Det är för övrigt pengar som ska användas för att utveckla företaget.

Segrarens affärsidé är en app för att få ett betalningsflöde vid beställning av mat och dryck på krogar.

I juryns motivering står det så här:

”Tjänsten har en tydlig målgrupp med ett högt värde för kund och slutkund. Idén är väl utvecklad och kan snabbt nå kommersiell bärighet. Vår vinnare kommer att bli trendsättare i krogsvängen”.

William Lehmus konstaterar att idétävlingen var bra på flera sätt.

— När deltagarna träffade varandra fick de chansen att skapa bra kontaktnät.