Fint väder och en fylld park är målet på måndag då det blir valborgsfirande i Vrigstad. Huvudartisten är alltså Linda Bengtzing, känd för sina många deltaganden i Melodifestivalen, och Vrigstad Samhällsförening som ligger bakom arrangemanget känner att det är en bokning som passar väldigt bra för arrangemanget.

Relaterat: Asylboendet Granbacken i Vrigstad avvecklas – men kan ändå bli kvar

— Hon lockar kanske en något äldre publik än David Lindgren, som var här förra året, men samtidigt är hennes låtar glada och trallvänliga. Vi upplever henne som folkkär och lätt att sjunga med i, säger Jessica Olsson.

Förra året uppskattar man att närmare 2500 besökare tog sig till Tegnérparken och målet är att överträffa det i år.

Linda Bengtzing underhåller i Tegnérparken på Valborg.

— Nu satsar vi högre! Vi vill fylla hela parken med folk. Det ska verkligen koka här, säger Mathilda Backstig.

Vårkören sjunger in arrangemanget och därefter tänds majbrasan av ett fackeltåg med sjätteklassare. På området kommer det bland annat finnas delikatesser, karameller och mat och arrangörerna känner sig nöjda med vad de dragit ihop.

Relaterat: Nu har vårstädningen börjat i Sävsjö

— Det känns som att vi har tänkt på allt. Vi har ju ett par års erfarenhet av att göra det här med en större artist nu och det här är en fantastisk plats med scenen som byggdes ut förra året. Det är ju något som vi vill att folk utnyttjar och numera är det här vårt största arrangemang, säger Mats Carlsson.

Arrangemanget är helt gratis men tack vare lottförsäljning, mat och lite hjälp från kommunen tror man ändå att det blir lyckat.

Annons

Läs mer: Nu är snart scenen klar i Vrigstad

— Det är ju en folkfest och viktigt för Vrigstad att synas. Jag har hört att en hel del från utanför kommunen har bokat in sig hos folk här under valborg så att de kan vara med. Det sätter ju lite Vrigstad på kartan om man kan ha arrangemang som detta, säger Jessica Olsson.