— Jag är laddad och pulsen är stabilt hög, lugnar Robert Wells.

— Jag sitter just nu i Tellberg i Dalarna efter en nattmangling med Svenne Hedlund och Peter Jezewski och ska till Rättvik snart för en konsert med Sofia Källgren, därefter Gränna och London och Kina och…

Stopp! Vilken är favoritscenen i världen?

Sommarkväll i Gränna hamn” 26 juli

Livesändningen av säsongens fjärde och sista Sommarkväll i Gränna hamn startar kl 17.30 sönd..

Sommarkväll i Gränna hamn” 26 juli

Livesändningen av säsongens fjärde och sista Sommarkväll i Gränna hamn startar kl 17.30 söndag 26 juli. Karin Frick är programledare för webbsändningen och Peje Johansson leder scenshowen med artister.

Artister: Robert Wells och Vocalettes, Magnus Carlsson, TT Grace, Zillah & Totte, plus hemlig gäst.

— Mäktigaste känslan är nog att lira i Royal Albert Hall, men… nej, det spelar ingen roll, alla pläjs kan ge rysningar… den minsta puben.

En intervju med Robert Wells är ett bombardemang av häftiga gig, härliga spelställen, möten med människor och ”good-will-life-drops”. Det gäller att styra honom, förstås, men blandningen brukar alltid bli rolig och som ”publik-reporter” (ursäkta uttrycket) är du garanterat på gott humör efteråt.

— Jag älskar det jag gör, förklarar Wells sin läggning.

Annons

— Och nu är jag dessutom extremt utvilad (skratt) efter hela fyra veckors semester med familjen, så mycket slappande har jag inte haft sen 1980, rekordmycket vila.

På tal om kvalitetstid, hur funkar det att jobba med frun?

— Toppenbra. Mycket på grund av att jag och Maria arbetade ihop innan vi blev ett par, så i grunden och botten finns en yrkesmässig relation att falla tillbaka på. Och sen gör vi några konserter tillsammans och sen drar jag till Kina på egen hand, så det är precis lagom.

Robert Wells är väl i dag den mest tv-sända artisten i Sverige, om man slår ut det på 30 år. ”Hela hans utstrålning gör sig perfekt i tv”, har något klok producent sagt till undertecknad.

Så när ”Sommarkväll i Gränna hamn” sänds ut direkt över Hallpressens alla webbar på söndag är det ingen ingalunda ett nytt ansikte vi ser i bild, Wells hårsvall lär garanterat sända svallvågor över nätet.

— Låtvalet? Ett par med Vocalettes förstås, min och Marias ”For the love we lost but had” plus en ofattbart svängig version av klassikern ”Jag tror på sommaren”, myser Robert Wells.

— Jag ser också fram emot ett jam med Magnus Carlsson och TT Grace, lovar att det blir en grym final på er ”Sommarkväll”.