Glassbaren, som på vinterhalvåret heter Kiosken, har i dagarna bytt ägare. Efter fem år kände Wesil Maruwge att det var dags att lämna den lilla butiken på Borgmästargränd i centrala Jönköping och gå vidare från livet som egenföretagare.

– Det är mycket vemodigt eftersom det är mitt skötebarn och vi har lagt energi på varenda centimeter, varje skruv i butiken, berättar Wesim Maruwge.

Läs mer: Entreprenör med luft under vingarna

Mer tid till familjen

Han sitter tillsammans med sin pappa, Paules Maruwge, på en bänk vid Munksjön och njuter av solen. Bara 100 meter bakom syns Glassbarens ljusblå skylt.

Att få mer tid med sin far, som för några år sedan drabbades hårt av en stroke, var en stor anledning till att Wesim Maruwge ville sälja butiken.

– Jag har tagit hand om 400 människor om dagen, nu tänker jag ta hand om en.

Före detta ägare Wesim Maruwge säljer Glassbaren för att få mer tid tillsammans med sin pappa Paules Maruwge.
Foto: Magdalena Strömberg

Glass i stora lass

Paret Shiva Chegini och Sasan Baradaran som nu tar över butiken får en affär som frodas. Glassförsäljningen har fördubblats varje år sedan 2015, med en total av 42 000 glassar i fjol. Och i år har de haft de bästa månaderna sedan uppstart.

– Det har gått bättre än någonsin så jag hade tjänat mer pengar om jag hade stannat kvar. Men nu letar jag annat jobb som tar mindre tid. Nu kanske jag till och med kan ta semester, säger Wesim Maruwge.

Annons