Orsaken var den starka vinden i OS-backen. Men det var ett bra beslut, tycker Sveriges kanske största medaljhopp i slalomen:

– Det är så klart tråkigt att det blir framskjutet, men de som tar beslutet vet vad de sysslar med, så det blir nog till det bästa ändå, säger Frida Hansdotter i en kommentar enligt TT.

En annan som skulle ha åkt loppet är Sävsjöbördiga Emelie Wikström. Nu får hon och de andra slalomåkarna vänta till fredag.

– Det har varit en väldigt tuff start för oss här med mycket hård vind. Jag hoppas att alla som jobbar med vädret gör det korrekt och håller sina löften om att torsdag kommer att bli en lugn dag och att fredag också kommer att bli okej, inte lika lugn som torsdag men ändå bra, säger Atle Skårdal, tävlingschef på damsidan till TT.

Sedan tidigare har också damernas storslalom och herrarnas fartgrenar tvingats flytta fram. Det gör att det blir dubbla tävlingar två dagar i rad.

– Jag hoppas att vi kan ta chansen att köra både torsdag och fredag. Vi är ganska optimistiska, så vi kommer att ha bra alpina dagar med damernas storslalom och herrarnas störtlopp på torsdag och sedan damernas slalom och herrarnas super-G på fredag, säger Atle Skårdal.