SPEEDWAY Amerikanen Greg Hancock leder GP-serien, en poäng före Elit Vetlandas brittiske stjärna Tai Woffinden.

När lottningen i går var genomförd stod det klart att Hancock och Woffinden stöter på varandra redan i fjärde heatet – och att det alltså redan i de båda GP-stjärnornas första heat för kvällen ska köras om oerhört viktiga poäng.

Men även om striden om VM-titeln för tillfället ser ut att stå mellan just Hancok och Woffinden glömmer Elit Vetlanda-stjärnan knappast bort att det finns flera förare som jagar dem.

Annons

– Det är många förare som bara väntar på att blanda sig in i toppstriden, säger Tai Woffinden till speedwaygp.com.

Men desto viktigare att fortsätta ta poäng.

– Det här är sista tävlingen innan uppehållet för lag-VM och jag vill verkligen vinna och ta uppehåll med en bra känsla. Vi får se, det kommer bli en härlig kväll.

Tre britter finns på startlinjen ikväll. Förutom Woffinden handlar det om Chris Harris och wildcardet Craig Cook. Men det är inget snack om att det är regerande världsmästaren och den omåttligt populäre Tai Woffinden som folk förväntar sig stordåd av.

– Jag vet att det är press på mig, jag vet att folk förväntar sig att jag ska göra bra ifrån mig och jag vet att jag kommer ha mycket stöd från läktarhåll, säger Woffinden.

– Jag visste att jag skulle bli ett jagat villebråd så fort jag vann VM i oktober och det lär inte bli mindre jakt efter mig nu i mitt hemma-GP, säger han.

GP