Inne på museet visas en utställning med historiskt och nutida hantverk. I samband med utställningen bjuder museet in till en serie program.

Programserien inleddes med sommarkollo för barn. Under början av sommarlovet har två olika grupper arbetat med graffitti och träslöjd. Träslöjden håller Jonathan Brandt i.

Jonathan kommer också att medverka i en workshop på Museigården under onsdagen. Programmet är öppet för alla att prova på olika hantverk. Under hela onsdagseftermiddagen finns fyra olika hantverkare på plats. Förutom att arbeta med trä finns möjlighet att prova på pappershantverk, trådslöjd och att arbeta med ull.

Studieförbundet Vuxenskolan och med NBV är medarrangörer till workshopen.

– Om vi märker att det finns intresse för att arbeta vidare med ett hantverk så finns möjligheten att starta en cirkel till hösten, säger Cecilia Liljeblad från vuxenskolan.

Pappershantverk med Erling Gustafsson är redan på gång, och det kan bli fler om det finns efterfrågan.

– Intresset för slöjd och hantverk är stort, kanske som en reaktion mot slit-och-släng-kulturen. Många vill skapa något med egna händer och med små medel bidra till en bättre värld. Workshopdagarna på Museigården blir ett utmärkt tillfälle att prova på något nytt hantverk utan att binda upp sig för en hel termin, säger Pia Löfgren, museichef på Eksjö museum.

Annons

Det anordnas ytterligare en workshop den 15 augusti. Då med nya hantverkare.

Programmet har blivit möjligt att genomföra med stöd från Leader Astrid Lindgrens Hembygd.

LÄS ÄVEN: Nu är hantverkarna i fokus – utställning med dåtid och nutid