CYKEL Det var en något överraskad Rättvikskille som tog igen sig i gräset i Vattenledningsparken i går eftermiddag efter knappt tre timmars cykling. Efter en rafflande spurtduell stod han som segrare i Ränneslättsturen – för andra gången i karriären.

– Jag vann här senast 2007, min första seger i långloppscupen. Men nu är jag nog snäppet vassare och tävlingen har utvecklats under de här åren och det är en bana som passar mig bra med massor av fina stigar, säger Bleckur.

Fick slita hårt

Känslan inför start var positiv för 28-åringen men redan i inledningen blev det tungt.

– Jag kände direkt att jag fick slita för att hänga med. Jag fick bränna mycket hela loppet men när Nilsson (Martin) och sedan även Axel (Lindh) fick släppa på sista milen så visste jag att jag hade en bra chans.

Annons

Till slut var det Mikael Flockhart, Team Corratec Sweden, som konkurrerade men Lars hade mest kräm i benen denna eftermiddag.

– Lite överraskad är jag men självklart siktade jag på segern. Men något firande blir det inte men det ska bli en skön resa hem mot Falun, säger Bleckur som inför tävlingen i Eksjö hade en tredjeplats som bäst i cupen.

Engen överlägsen

På damsidan höll Alexandra Engen för favorittrycket och vann överlägset utan att behöva ta ut sig speciellt mycket.

När främsta konkurrenten Jennie Stenerhag, var upptagen av världsmästerskapen i långlopp i sydafrikanska Pietermaritzburg, blev det rena söndagsutflykten för Engen.

– Men när jag väl drar på mig nummerlappen så är det tävling. Jag visste att jag var förstatjej så jag försökte hänga med grabbarna i min grupp. Men sista milen behövde jag inte köra på så mycket, säger Engen, sexa i OS i London och som har blickarna mot OS i Rio 2016 så småningom.

– Men nu är det SM i fokus på hemmaplan. Ska bli jättekul, säger Engen som senare under kvällen hoppades få fira segern med älgstek tillsammans med med mormor och morfar.