– Det trodde jag inte i min vildaste fantasi att jag skulle kunna sätta mig på cykeln och cykla till teater, utbrister Ann-Margret Floengård.

Hon är ordförande i Bringetofta samhällsförening och en av tre i den jury som utser Årets Bringetoftare bland de som nominerats av de boende i bygden. Efter en återblick och en spännande upptakt där de nominerade presenteras, avslöjas det att Hans-Åke Andersson och Linda Elaine Byman fått utmärkelsen i år.

Det har gått fyra år sedan de båda skådespelarna flyttade till Hans-Åkes rötter. I somras öppnade de Femtinge Teater hemma på gården.

Annons

– Vi blåste ur hela logen och byggde en teater med 140 platser, berättar Linda Elaine.

Det blev två produktioner. De gjorde en musikteater tillsammans med en trio, och tog med den fars som de spelat med i Norrtälje och Eskilstuna under sommaren.

– Den farsen flyttades hit till Femtinge Teater de fyra sista föreställningarna, berättar Linda Elaine.

– Vi hade fullsatt alla gånger, flikar Hans-Åke in. Det gensvaret vi har fått, det har varit så härligt.

Moa välkomnades

Årets Bringetoftare utses under hembygdskvällen då även årets nyfödda välkomnas. Lilla Moa Karlsson var ett av de fem barn som fötts under året, och som fick en lokalt producerad grötskål som gåva.

Kvällen avrundades med att Pär-Olof Högstedt berättade om Pälle Nävers liv och verksamhet. Hembygdskvällen arrangeras i samarbete mellan samhällsföreningen och LRF.