FOTBOLL Fotbollsmålvakten Ivo Vazgec, som kommer från Nässjö och även har spelat i Jönköpings Södra, har haft ett riktigt tungt år på fotbollsplanen. Hans BP åkte ur allsvenskan. Klubben stängde av honom under säsongen av disciplinära skäl.

Vazgec var i många matcher förpassad till reservbänken. Dessutom gick Brommapojkarnas Pontus Segerström bort i cancer under hösten.

– Det har varit en katastrofsäsong, tycker Vazgec.

Målvakten har redan lämnat Stockholm och BP.

Annons

– Jag kommer inte att bli kvar där. Kontraktet gäller visserligen till den sista december men jag har redan lämnat.

– Jag har inget att hämta där och det är en klubb som satsar på unga spelare. Det kommer att ta lång tid innan BP är tillbaka i allsvenskan, det kan jag lova, säger Ivo Vazgec.

Målvakten bor för tillfället hemma hos sina föräldrar i Nässjö. Jakten på en ny klubb har börjat. Ligorna ute i Europa pågår för fullt och det är utomlands som Ivo Vazgec gärna ser att fotbollskarriären fortsätter.

– Helst vill jag utomlands. Men jag kan tänka mig att spela i Sverige också. Två klubbar i allsvenskan har hört sig för, men det är inget konkret. Jag kan tänka mig att spela i superettan också, men då ska det verkligen vara en klubb som satsar.

– Just nu vilar jag lite från fotbollen. Men det kan gå snabbt med en ny klubb också. Vi får se vad som händer, säger Ivo Vazgec.