FOTBOLL Hvetlanda Gif tog i höstas klivet upp till division 3. För att förstärka laget – offensivt, värvar klubben nu till sig Elmedin Kvrgić senast i Alvesta. Den 21 år unge anfallaren Kvrgić sköt i fjol 17 mål för sin dåvarande klubb, Alvesta Gif i elitfyran. Alvesta Gif missade att avancera uppåt i seriesystemet, det gjorde inte Hvetlandas dito och när de hörde av sig tvekade inte Kvrgić.

Skytteligan Hvetlanda Gif 2014

1) Alen Nezirevic 17 mål.

2) Niklas Karlsson, 14.

3) Pontus Ekström, 5.

4) Allan Zizinga, Joh..

Skytteligan Hvetlanda Gif 2014

1) Alen Nezirevic 17 mål.

2) Niklas Karlsson, 14.

3) Pontus Ekström, 5.

4) Allan Zizinga, Johan Friberg, 4.

5) Hakan Öksüz, Simon Svärdh, 3.

– Jag var på väg i från Alvesta redan innan förra året, men gav det en chans till. Tyvärr lyckades vi inte. Jag har vart med där och kvalat uppåt i fyra år, så det är ganska mentalt jobbigt att inte få kliva upp, säger Kvrgić.

– Det var inget att tveka på. Jag känner Vladan (Gif:s tränare) sedan innan. Jag har hört, sett och tyckt att han är en bra tränare som kan utveckla mig som spelare.

Kvrgić har de senaste säsongerna – trots sin låga ålder – öst in mål. Det är något han hoppas fortsätter i Hvetlanda Gif. Men det är inte det, enligt han själv, som står i fokus.

– Jag försöker att utveckla mig så mycket som möjligt. Jag vill spela högre upp det är därför som jag är här. Jag kommer att fortsätta att sträva uppåt, säger 21–åringen.

Annons

– Jag vet att vi är nykomlingar, men jag vill vinna, vinna, vinna alltid vinna. Jag är riktigt hungrig på det här och jag hoppas att hela laget kommer att vara lika hungriga.

Hvetlanda Gif och dess tränare – tillika sportansvarig – Vladan Ladan är väldigt nöjda med sin senaste värvning.

– Elmedin är en målskytt som inte bara är målskytt. Han är en riktigt bra lagspelare, han fungerar bra i ett kollektiv. Jag har sett honom många gånger och jag har sett att han jobbar bra tillsammans med laget, säger Ladan.

– Det är ibland värt mer än bara göra mål. Han kommer bidra med mycket. Han är stor, stark och kan hålla i bollen.

Kvrgić har de senaste fem säsongerna spelat seniorfotboll och snittat runt 15 mål per säsong. Något Ladan trycker lite extra på.

– Man ska komma ihåg att han bara är 21 år och ändå har fina meriter.

– Visst han är oprövad i division 3, men jag är övertygad om att han kommer lyckas bra här hos oss. Det känns väldigt roligt att han väljer att flytta hit för att satsa vidare på sin fotboll.

Var det först och främst en anfallare ni sökte?

Det kändes så ja, Så vi är väldigt glada att det har löst sig. Detta blir som en tidig julklapp för oss, säger Ladan.