Sedan 2002 delar kultur- och fritidsnämnden ut diplom för ”beaktningsvärda insatser” av enskilda och föreningar i Sävsjö kommun.

Nu har diplom för förra årets insatser delats ut. Kultur- och fritidschef Esbjörn Jonsson hälsade välkommen till utdelningen och gjorde en kort tillbakablick över vilka idrotter som tidigare år erhållit diplom.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Susanne Sjögren svarade för utdelning av diplomen till idrottarna och föreningarna.

De som uppmärksammats med diplom för insatser under 2014 är:

Annons

Åke Eckerbom, IFK Sävsjö: Tredjeplaceringen i VM i orientering, sprint veteran, H70A.

Björn Unsgård, Aleholms Skytteförening: Seger i DM i luftpistol, såväl individuellet som lag.

Jonas Fyrpihl, Aleholms Skytteförening: Individuellet SM-silver i sportpistol, regionmästare i sportpistol, distriktsmästare i standardpistol, grovpistol och fripistol. Fyra lagsegrar i SM i sportpistol, standardpistol, snabbpistol och grovpistol, samt lagseger i DM, luftpistol.

Anders Magnusson, Aleholms Skytteförening: Individuell regionmästare i snabbpistol. Tre lagsegrar i SM i sportpistol, standardpistol och snabbpistol samt lagseger i DM i luftpistol.

Mikael Nilsson, Aleholms Skytteförening: Individuell SM-segrare i sportpistol och SM-trea i grovpistol och standardpistol. Regionmästare i grovpistol och DM-mästare i både sportpistol och snabbpistol. Fyra lagsegrar i SM, i sportpistol, standardpistol, snabbpistol och grovpistol.

Markus Andersson, Aleholms Skytteförening: Individuell seger samt lagseger i SM i grovpistol.

William Andersson, Vrigstad Motorklubb: SM-seger i motocross, U17 Junior.

Anton Carlsson, Vrigstad Motorklubb: DM-seger i motocross MX Champ Elit.

Christian Gustavsson, Vrigstad Motorklubb: DM-seger i motocross MX Champ Bredd.

Sävsjö Innebandyklubb: Serieseger, division 2, herrar.

HA74: Serieseger, Alltrean, herrar.