Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

21 nya namn i vårdpolitiken - Bevara akutsjukhusen släpper lista till höstens val

Bevara akutsjukhusen tar sats mot höstens val med 21 namn på sin landstingslista. Nykomlingen i vårdpolitiken har företrädare från samtliga tre sjukhus i länet i sina led.

– Vi är jättenöjda med vår lista. Bland våra kandidater finns vårdpersonal inte bara från Eksjö och Värnamo, utan även Jönköping som tröttnat på befintliga partiers oförmåga att trygga länsbornas rätt till en jämlik sjukvård och vill vara med och påverka, säger Magnus Bodenäs, Eksjö.

På listan finns läkare och sjuksköterskor från såväl intensivvård som medicin och kirurgi, samt en förvaltningschef, Mats Hoppe på plats tjugo.

– Bredden borgar för att vi kommer ha representanter från i stort sett all sjukvård i hela länet om vi kommer in i regionfullmäktige, vilket är en styrka, eftersom vår uttalade ambition är att kämpa för att alla sjukvårdsbeslut som tas i regionen ska vara förankrade i verksamheten.

– Så är det inte idag. Något som är en stor brist. Beslut tas över huvudet på personalen, vilket är en bidragande orsak till den frustration som finns bland annat på Höglandssjukhuset, framhåller Martin Nedergaard-Hansen, 37-årig Eksjöläkare och förstanamn på Bevara Akutsjukhusens lista.

Bevara Akutsjukhusen bildades så sent som för några månader sedan som en följd av anställda i akutsjukvården i Eksjö och Värnamo bestämde sig för att skapa debatt och jobba politiskt för att stärka akutsjukvården som helhet.

– Vi är inte emot förändring och utveckling. Tvärtom. Vi vill ju patienternas bästa och vill att alla, oavsett var man bor i länet, ska få en så bra vård som möjligt.

– Det går inte att gå tillbaka till hur det var tidigare. Men vi vill att akutsjukvården ska ta en annan riktning som leder till att sjukhusen i Eksjö och Värnamo verkligen förblir akutsjukhus, säger Malin Ramlöv, sjuksköterska, Jönköping, Linda Gerdin, läkare, Eksjö, och Sara Wallby, läkare, Eksjö.

Även kultur

Bevara akutsjukhusen säger sig vara ett sakfrågeparti.

En förstärkt och utvecklad akutsjukvård och öppenvård i hela länet är det partiets kandidater till regionfullmäktige brinner för.

– Men vi är inställda på att jobba även med kultur och kollektivtrafik om väljarna röstar på oss och vi därmed kommer in i regionfullmäktige.

– Det gensvar vi fått hittills av allmänheten gör att ser fram med tillförsikt mot höstens. Vi siktar på att ta fyra eller fem mandat.

Hela listan

Bevara Akutsjukhusens lista ser ut enligt följande: 1) Martin Nedergaard-Hansen, läkare, Eksjö, 2) Ida Höglund, läkare, Värnamo, 3)Magnus Bodenäs, läkare, Eksjö, 4)Malin Ramlöv, sjuksköterska, Jönköping, 5)Pontus Lundgren, läkare, Värnamo, 6)Linda Gerdin, läkare, Eksjö, 7)Helen Skogelin Torvaldsson, sjuksköterska, Värnamo, 8)Frida Aronsson, sjuksköterska, Jönköping, 9)Henrik Norman, sjuksköterska, Jönköping, 10)Sara Wallby, läkare, Eksjö, 11)Jennie Olsson, sjuksköterska, Jönköping, 12)Linnéa Nilsson, sjuksköterska, Nässjö, 13) Jan-Olof Svärd, läkare, Eksjö, 14)Martin Malmerfors, läkare, Värnamo, 15)Birgitta Johansson, sjuksköterska, Värnamo, 16) Anki Enroth, sjuksköterska, Värnamo, 17) Sophie Larsson, läkare, Eksjö, 18)Maria Malmerfors, läkare, Värnamo, 19)Camilla Martinsson, sjuksköterska, Jönköping, 20) Mats Hoppe, förvaltningschef, Värnamo, och Amin Kassem, läkare, Värnamo.