Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 anställda på Anebyhus varslade

Anebyhusgruppen varslar 25 tjänstemän. Det drabbar även personal på kontoret i Aneby.

De anställda informerades om varslet på måndagsmorgonen. Orsaken till att hustillverkaren nu ser sig tvungen att minska antalet anställda är framför allt minskad orderingång.

– Vi har god efterfrågan på styckehus, vanliga villor och volymhus, men när det gäller grupphus ser vi en kraftig avmattning, säger Niklas Lundin, vd för Anebyhusgruppen och fortsätter:

– De nya amorteringskrav som infördes 1 mars i år ligger bakom en stor del av den avmattning som skett på marknaden.

Enligt honom har företaget generellt blivit mer effektivt på tjänstemannasidan, men man har inte fått med sig lönsamheten.

– Förra året gjorde vi en förlust och prognosen ser dålig ut även för 2018.

I juni varslades 34 kollektivanställda inom Anebyhusgruppen om uppsägning. Nu är det alltså dags för ytterligare en omgång. 25 av de 101 tjänstemän som framför allt arbetar i Åseda, det största kontoret, och Aneby, riskerar att mista sina arbeten.

På kontoret i Aneby finns 25 tjänstemän. De ägnar sig åt försäljning, inköp, marknad, ekonomi, projektledning och projektering. Inom kort flyttas för övrigt hela den verksamheten till Jönköping.

I dagsläget kan Niklas Lundin omöjligt svara på hur många anställda på Anebykontoret som drabbas av varslet.

– Men eftersom det ju handlar om en stor nedskärning är det sannolikt att även de berörs.

Nu väntar förhandlingar mellan företaget och de fackliga parterna. Niklas Lundin räknar med att de ska vara klara om några veckor.

Läs mer: Viktigt avtal för Anebyhus