– Det kändes såklart jättebra, helt overkligt, säger hon.

Krasniqi flyttade till Göteborg redan när hon var 16 år för att satsa på musikkarriären. Hon läste på musikgymnasiet med inriktning sing och songwriter.

– Det var med viss övertalan jag fick mina föräldrar att gå med på att jag skulle få flytta. Musik har varit min passion så länge jag kan minnas och jag började nog sjunga direkt efter att jag sagt mina första ord så de kände väl att de inte ville stoppa mig.

I dag studerar Krasniqi till musiklärare i Göteborg men så fort hon är ledig jobbar hon vidare med sin egen musik. I maj spelades en av hennes eget skrivna låtar "I wait for you tonight" massa gånger på radio. Hon hade nämligen vunnit en musiktävling i P3 Star.

Annons

– Jag skickade in min låt men hade inte en aning om att det skulle gå så bra. Det kändes konstigt men jättekul när familj och vänner ringde och sa att de hört min låt på radio. Eftersom jag gjort allt själv, text, sång, komponering och redigering kändes det extra bra förstås. Det är framförallt soul och pop som jag håller på med och inspirationen hämtar jag från dagliga händelser.

När vi pratar med Krasniqi har hon precis hunnit landa från en månads turnerande i hennes föräldrars hemland Kosovo. Innan hon åkte ner var inte så många spelningar planerade med det tog fart i och med att rykten spred sig om att hon befann sig i landet.

– Många ringde och frågade och jag ville komma och spela på ställen och det gjorde jag ju gärna, de flesta av mina fans finns just i Kosovo.

Krasniqi arbetar i dag med att få ut sin allra första platta, 10 låtar ska den innehålla.

– Jag hoppas kunna göra lika stor karriär här som i Kosovo, det är min dröm. Att få bli riktigt känd i Sverige.

P3