Riksdagsledamoten Carina Hägg tvekar inte en sekund kring sitt tidigare uttalande om att stiga av om hon inte blev vald till ny ordförande för landets s-kvinnor efter Lena Sommestad. En stund efter att valet var förrättat i Stockholm och Carina Ohlsson, Skaraborg, blivit utsedd, var hon orubblig.

– En ny ordförande ska kunna leda verksamheten utan att ta hänsyn till tidigare ordförandekandidater. Jag tycker att det är korrekt att göra så.

– Det är inte så särskilt dramatiskt.

Kan du tänka dig att kandidera igen om två år?

– Jag stänger inga dörrar, men jag har inte ens reflekterat över det. Det är för tidigt! säger hon med ett litet skratt.

Annars säger hon sig vara väldigt nöjd med att man kunnat enas kring Carina Ohlsson, som nu tagit ett naturligt steg från viceposten och kommer att bli en bra ordförande.

Carina Hägg var på eftermiddagen redo att lämna förbundsmötet och ämnade inte att närvara vare sig på lördagskvällen eller under söndagens förhandlingar. Hon far istället vidare till Mocambique för arbete med att bredda biståndssamarbete och samverkan med FN och EU på det området.

Däremot lämnar hon inte posten som ordförande för s-kvinnorna i Jönköpings län.

– Jag kommer att jobba i samverkan med förbundsstyrelsen.