Det märkte inte minst personalen i Systembolagets butik i Österbymo av.

– Jag pratade inte om annat än Nääs-öl under måndagen, berättar butiksföreståndaren Åsa Eriksson om kontakten med kunder som efterfrågade det lokalproducerade ölet.

Fem sorter

En efterfrågan som innebar att den första leveransen ganska snart tog slut av sorterna Mörk Lager, Stout, Engelsk Bitter, IPA och Ljus lager.

Endast några flaskor Engelsk bitter var vad fanns kvar på tisdagen när Åsa tillsammans med sin kollega Monica Karlsson såg till att fylla på i hyllorna igen i takt med att nya leveranser kom från bryggeriet.

Annons

– Det här är min femte leverans idag, berättade bryggmästaren Lars Schweitz i färd med att lasta av ute på Systembolagets lastbrygga för att sedan skynda tillbaka till bryggeriet igen.

– Det är bäst att brygga mer, konstaterade han nöjd med det stora intresset.

Bronsmedalj

– Ända sedan bryggeriet fick en bronsmedalj för sin engelska IPA på Stockholm Beer & Whisky Festival har vi hela tiden haft förfrågningar om när vi skulle få in Nääs-ölet i vårt sortiment, berättar Åsa Eriksson.

Hon berättade också att eftersom det handlar om ett lokalproducerat öl så är det Systembolagets policy att de närmast liggande Systembolagsbutikerna ska ha förtur på Nääs-bryggeriets öl.

Depåbutik

– Det innebär att butiken här i Österbymo är depåbutik och för leveranser till butikerna i Aneby och Tranås.

– Visst märker vi av ett ökat intresse när nya produkter lanseras men jag har aldrig varit med om något som går att jämföra med efterfrågan som är här på ölsorterna från Nääs gårdsbryggeri, berättade hon.

Öl