Nästan alla av oss har bott på Elmia i tio månader och gjort oss hemmastadda i Jönköping, säger Mohamad Fadi Kanaan från Syrien.

Nu ska man tvinga oss att bo ute i skogen, det känns som att börja om, säger Kanaan som när tidningen träffar honom står utanför Migrationsverket på Östra Storgatan efter stängningsdags.

Anledningen till förflyttningen är att Migrationsverket berett plats för nyanlända på förläggningen på Rosenlund.

Flyktingboendet i Viebäck är redan trångbott, det är hemskt nedgånget, svårt att sköta sin hygien, säger Kanaan. Nu ska vi dit också.

De 40 flyktingarna, i huvudsak från Syrien, barrikaderade sig först inne på Migrationsverket under tisdagen. Därefter fortsatte de protestera på Storgatan.

Vi stannar ute i natt om vi måste, säger Kanaan.

Det går inte att ställa krav utifrån var man trivs bäst i nuläget, det finns inget utrymme för det i pågående flyktingkris, säger Guna Grauselds, presskommunikatör på Migrationsverket.

Läget är så här i Sverige i dag, om man inte vill bo där Migrationsverket bereder plats så måste man se till att skaffa eget boende, säger Grauselds.

Flyttransporten för de 40-tal flyktingarna gick från Rosenlund till Viebäck i fredags. De tackade då nej till erbjudandet.