Personalen hos Nässjö GK har länge undrat varför antalet bollar för golfträning, så kallade range-golfbollar, så sakteliga har minskat i antal.

Golfspelare kan "köpa" en hink med rangebollar och ställa sig för att träna utslag, exempelvis med en driver.

En maskin körs sedan runt på driving range och fångar upp bollar, som fylls på i speciell behållare.

Helt plötsligt var tusentals bollar borta.

Vi förstod ingenting förrän en nattgäst här, för ungefär 14 dagar sedan, berättade att han nattetid sett folk gå och plocka bollar i säckar. Då insåg vi att våra golfbollar är stulna, säger Knutsson.

Klubben har beräknat att cirka 5 000 bollar saknas.

De kostar ungefär en femma stycket, så det handlar om 25 000 kronor, som vi nu måste punga ut med för att köpa in nya rangebollar, fortsätter han.

Stöld av golfbollar till driving range, bollar som inte får användas till spel på banan, är ändå rätt ovanligt förekommande.

Vi hörde om en liknande stöld på Skinnarebo golfbana i fjol, berättar klubbchefen Jens Gustafsson.

Gunnar Knutsson tror att det är svårt att sälja golfbollarna i Sverige, det står dessutom Nässjö golfklubb på de flesta rangebollar.

Troligen säljs de till golfbanor utomlands. Jag har svårt att tro att någon eller några skulle få avsättning för så många rangebollar till en golfbana i Sverige. De skulle säkert undra varför Nässjö säljer alla dessa bollar, menar Knutsson.

Stölden är polisanmäld och klubben ska undersöka möjligheterna att få ersättning via försäkringen till inköpet av nya rangebollar.

Men eftersom golfbollarna låg öppet ute på driving range verkar det vara svårt att ut något på försäkringen, säger han.

Just nu pågår också en ombyggnad vid driving range på Nässjö golfbana.

Den gamla byggnaden vid utslagsplatsen rivs för att ge plats åt en ny byggnad, där det ska bli tio nya utslagsplatser under tak.

Det är 30 år sedan den nu rivna byggnaden uppfördes, så det var dags att ersätta den med något nytt. Nu har vi haft klubbens "Gamla grabbar" här till att riva bort den gamla byggnaden och det har de gjort under ledning av Bengt Björnlund.

Ny byggnad ska uppföras med hjälp av arbetskraft genom Nässjö lärcenter.

Det blir ett byggprojekt, som vi engagerat lärcenter till genom Lars Andersson, tidigare bygglärare vid gymnasiet, berättar Knutsson.

Nya byggnaden ska, enligt Knutsson, bli 32 meter lång och rymma tio utslagsplatser.

Den gamla byggnaden rymde tre platser, så det blir en rejäl utökning. Vi hoppas byggnaden ska vara klar senare i höst och kan tas i bruk senast nästa säsong. De som vill träna under vintern har tillgång till vår svingstudio inomhus.

Mellan driving range och klubbhuset står ett par husvagnar uppställda.

Vi har haft en hel del gästande spelar här i sommar, så det känns som att antalet gästnätter har ökat, säger han.

Arbetet med att förbättra Nässjös golfbana pågår ständigt.

Vår nya "head greenkeeper", Erik Carlo, har gjort ett kanonjobb. Vi är mycket nöjda med att ha kunnat höja banans standard ytterligare något snäpp, säger Gunnar Knutsson.