Det hela började med "Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival", som nu i vår expanderar till Jönköping. Festivalen, som lockar cirka 15 000 besökare varje år, är en av Nordens största av den här typen.

Tanken bakom festivalen, som pågår på Elmia i tre dagar, ligger i att upptäcka njutbara godsaker som kan drickas och ätas. Utöver ett stort antal försäljare av choklad och lakrits kommer det även att dukas med en stor mängd kaffe, te, vin & cider, whisky, rom och champagne.

Stefan Adolfsson, projektledare och arrangör på Tasteful Events, har i många år arrangerat festivalen i Göteborg och skriver så här i ett pressmeddelande:

– Det här är en mässa som vänder sig till alla som älskar att lyxa till det lite extra och sätta lite guldkant på livet.

Förutom provsmakning, i kombination med dryckprovning, kommer det att också att hållas olika föredrag från kända föreläsare inom sina kompetensområden.

– Elmia och Jönköping har ett fantastiskt läge geografiskt. Vi ser fram mot en mycket lyckad festival och en härlig fest för alla med smak på livets goda, säger Stefan Adolfsson.

Biljetterna släpps den 15 november via festivalens hemsida.