Det har ett par veckor sedan en maskerad knivman rånade livsmedelsbutiken Orient City Center på Torggatan i Gislaved. Butiksansvarig Abdullah Herbi berättar att han stod ensam i kassan när rånet skedde på måndagskvällen strax efter klockan 21.

– En person kom in med en stor kniv och han ropade till mig ”öppna kassan, öppna kassan”, säger Abdullah och berättar att det inte var några kunder i butiken vid tillfället.

När han inte öppnade kassan så snabbt som rånaren ville blev situationen ännu mer hotfull. På filmen från övervakningskameran syns hur rånaren vid flera tillfällen hugger med kniven i bänken vid kassan.

– Jag var inte så snabb, så jag öppnade inte kassan direkt, och då satte han kniven i varor vid kassan. Då öppnade jag kassan och han fick pengarna, säger Abdullah och berättar att rånaren fick med sig ungefär 8 000 kronor.

Förutom dagskassan fick rånaren även med sig ett femtontal cigarettpaket innan han sprang från platsen.

– Jag tänkte på mig, jag kunde inte göra något.

– Ja, absolut, säger Abdullah, som inte blev fysiskt skadad, men är märkbart skärrad efter händelsen för ett par veckor sedan.

Han berättar att han tycker att det känns jobbigt att befinna sig i butiken. Han är ständigt trött, men tar sig ändå till jobbet de flesta dagar, för att försöka jobba. Som tur är arbetar ytterligare två personer i butiken och kan ta över Abdullahs arbetspass.

– Jag är trött. Jag kommer hit nästan varje dag vid klockan tolv, men det är svårt. Jag hoppas att det inte händer igen.

Någon liknande händelse har han aldrig varit med om tidigare, däremot har butiken utsatts för skadegörelse nattetid.

– Det har hänt innan att någon har slagit sönder rutor, men det har varit vid tre-fyra på natten.

Direkt efter rånet gjordes en brottsplatsundersökning och han har blivit hörd av polisen, men han vet inte hur långt polisen har kommit med utredningen.

– Vi misstänker att det är någon som bor här, för han visste att det inte var några kunder i butiken då.