Advokat Henrik Lindblom företräder mannen som anhölls på sannolika skäl i sin frånvaro i fredags förmiddag, och som sedan greps i fredags eftermiddag - i Mullsjö.

Mannen är misstänkt för det brutala dubbelmordet på ett äldre par i Mantorp den 12 juni.

Hur kommer det sig att just du är den gripnes advokat?

Linköpings tingsrätt förordnade mig som mannens försvarare i fredags eftermiddag. Det är fråga om ett så kallat fritt förordnade, vilket innebär att mannen inte hade begärt någon särskild advokat, säger Henrik Lindblom.

Hur ställer sig din klient till anklagelsen om att ha begått det här brottet han anklagas för?

 Klienten förnekar gärningen. Jag kommer dock inte för närvarande att kommentera grunderna för hans inställning eller vad som avhandlats under förhören. Det råder förundersökningssekretess som naturligtvis omfattar även mig.

Vad kan du berätta om din klient - hur gammalt är han och var är han bosatt? Hur mår han idag?

Jag är medveten om att det finns ett stort intresse kring det här ärendet i stort och givetvis även beträffande min klient. Jag kommenterar dock inte i det här skedet frågor om hans person eller hans mående. Åklagaren har av utredningstekniska skäl valt att inte gå ut med uppgifter om hans ålder eller var han greps och då gör inte jag heller det.

Är han känd hos polisen sedan tidigare?

Såvitt jag känner till är klienten tidigare ostraffad.

Henrik Lindblom är advokat vid Kihlstedts advokatbyrå i Linköping och svarade på Jönköpings-Postens frågor per mejl.

Hans klient har förhörts under helgen och mannen kan komma att häktas måndag morgon, har vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh uppgivit till andra medier.