Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre i Eksjö får pengar av Kamprad

Alla över 70 i Eksjö får pengar att handla för. Detta är ett bidrag från Kampradstiftelsen som ska gynna både företag och äldres livskvalitet under coronatider.

Kampradstiftelsen har avsatt tio miljoner för att bekämpa negativa effekter för äldre i samband med coronasmittan. Pengarna ska lindra ensamhet bland de äldre och stimulera entreprenörskap och näringslivet.

I ett av de tre projekten deltar tre kommuner; Eksjö, Växjö Vimmerby. Stiftelsen beskriver via sin hemsida att ”Initiativet handlar om att gynna lokal handel och samtidigt ge guldkant i äldres vardag. Målet är att utveckla produkter och tjänster inom den lokala handeln för bland annat äldre personer i isolering.”

Tanken är att alla över 70 boende i kommunen ska få gåvocheck som de kan använda till att e-handla hem varor från lokala företag.

– För ändamålet har Kampradstiftelsen donerat 500 000 kronor var till kommunerna, men både summorna och antalet deltagande kommuner kan komma att skalas upp om projektet blir lyckat, säger Lena Fritzén till SVT Småland.

Hon är verkställande ledamot i stiftelsens styrelse.