Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen håller ihop inför valet: "Det har varit självklart för oss"

Under tre mandatperioder har Alliansen styrt Aneby. Nu meddelar de fyra partierna att man söker fortsatt mandat att leda kommunen.

Moderaterna, Centerpariet, Kristdemokraterna och Liberalerna väljer att fortsätta samarbetet Allians för Aneby.

– Det var ett självklart utgångsläge för oss egentligen. Vi vill arbeta utifrån Anebys bästa och det är det som är målet istället för att, om man jämför med riksplanet, positionera sig utifrån ideologi, säger Tobias Kreuzpointner (C).

Även Iréne Oskarsson (KD) håller med om att beslutet att fortsätta samarbetet inte var svårt att ta.

– Vi ser ingen anledning att ompröva det koncept vi har utan det har varit självklart för oss att fortsätta samarbeta. Var parti går till val på sitt program, men det finns inte så stora skiljelinjer, säger Oskarsson.

Att partierna trots samarbetet väljer att gå till val med var sitt partiprogram är något som är en fördel, menar Jimmy Ekström (L).

– I och med att vi låter varje parti profilera sig får man också ihop en bra helhet. Vi lägger tyngdpunkten olika i vårat program. Vi vill ha samarbete som ger stabil plattform för liberal agenda, och då vet vi att Alliansen är en bra plattform nå ut på, säger Ekström.