Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler prenumererar på våra tidningar - stort intresse för lokal journalistik

För första gången på flera år ökar antalet prenumeranter inom SmT-gruppen. Allt fler läsare är beredda att betala för att få ta del av den lokala journalistik som tillhandahålls av Tranås Tidning, Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten och Smålands-Tidningen.

–Att SmT-tidningarna har fler prenumeranter i dag än för ett år sedan känns som ett fantastiskt kvitto på värdet i vår journalistik. Samtidigt är vi ödmjuka i att vi måste fortsätta att leverera ett innehåll som känns relevant för läsarna – oavsett om de är digitala prenumeranter eller föredrar papperstidningen, säger Herman Nikolic, redaktionell chef på Hall Media.

– Vi kan fortfarande bli bättre och det är det som driver oss framåt.

Förra hösten började vi ta betalt för delar av vårt material på nätet. Premium infördes för läsare som via mobil, dator eller läsplatta vill ta del av reportage, nyhetsfördjupning, stora bildspel och livesändningar av matcher, debatter och galor och är villiga att betala för detta.

Ett år har gått sen premiumsatsningen sjösattes. Det står nu klart att allt fler nätläsare kan tänka sig att teckna sig för en premiumprenumeration för att få tillgång till all vår journalistik.

– Det känns förstås bra. Man märker att folk ändå vill ha sin lokaltidning sen läser man den på andra sätt än tidigare, säger Bodil Molin, reporter på Anebyredaktionen.

En längre tid har SmT-gruppens prenumeranter minskat med 5,5-8 procent per år. Men nu har det vänt.

Sedan september ifjol har Vetlanda-Posten, Tranås Tidning, Småland Dagblad och Smålands-Tidningens pappers-, e-tidnings- och premiumprenumeranter tillsammans ökat med 0,5 procent.

Tidningsfyrklöverns största uppgång - 3,8 procent - svarar Tranås Tidning för.

– Det är otroligt glädjande att allt fler hittar till våra respektive titlar och förstår värdet av den lokala journalistiken. Ett förtroende som vi tar på största allvar, säger Emelie Makrill, samordnare på Tranås Tidning.

För dem som prenumererar på papperstidningen är premium självklart gratis.

Det är bara att gå in och registrera sig. Därefter har man tillgång till högintressant bonusmaterial som inte hittar till papperstidningen - tv-klipp, livesändningar och stora bildspel.

LÄS och SE MER: Het TV-debatt om Höglandssjukhuset - ta del av politikernas löften och förslag inför valet. Frågan är nu om de tänker hålla dem?

LÄS och SE MER: Naturpärla vid Östra och Västra Lägern blir naturreservat