I tre veckor har inspelningarna av tv-serien Gösta pågått. Det är HBO Nordics första nordiska originalserie, och den har skrivits och regisseras av Lukas Moodysson. Planerad premiär är hösten 2019.

Första huvudroll i tv-serie

Huvudrollen som nyutexaminerade psykologen Gösta spelas av Vilhelm Blomgren, som gör sin första huvudroll i en serie. Han har tidigare spelat huvudrollen i Hair på Göteborgsoperan, och har även gjort rollen som Freddy i My Fair Lady på Stockholms Stadsteater.

Amy Deasismont, mer känd under artistnamnet Amy Diamond, långfilmsdebuterade i Sanna Lenkens film Min lilla syster. Den rolltolkningen fick Amy Deasismont en Guldbaggenominering för.

Regina Lund bland rollerna

Multikonstnären Regina Lund har ett förflutet som skådespelare, sångerska, låtskrivare, poet och konstnär. Just nu är hon aktuell med Bonusfamiljen.

Dramatenskådespelaren Mattias Silvell har medverkat i tv-serier som Fröken Frimans krig, Springfloden och Äkta människor.

Unga Clara Christiansson har gjort roller i bland anat Gåsmamman, Mig äger ingen, Faro och Morden i Sandhamn.

Grabben i graven bredvid

Elisabet Carlsson förknippas med Grabben i graven bredvid, men har även medverkat i bland annat Wallander - Saknaden, Lasermannen, Tjuvarnas jul - Trollkarlens dotter samt flera Beck-filmer och tolkningar av Camilla Läckbergs böcker.

Medverkar i Gösta gör även Nidhal Fares som arbetar med Riksteatern och Unga Klara. Gustav Berg vid Helsingborgs stadsteater gör också en av karaktärerna.