Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anebybo åtalas för misshandel och hot

En Anebybo har åtalats för misshandel och olaga hot vid flera tillfällen. Han är bland annat misstänkt för att sparkat och slagit en person.

Enligt stämningsansökan ska det första fallet av misshandel ha ägt rum i Aneby i juni förra året. Den misstänkte gärningsmannen ska då ha dragit ner målsägaren från en moped och därefter delat slag och sparkar mot vederbörandes huvud och kropp.

Ska ha hotat

I samband med denna händelse ska Anebybon också ha hotat målsägaren med att döda honom om han kommer tillbaka.

Enligt åtalet var hotet sådant att målsägaren kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet. Han kräver nu ett skadestånd på 5 000 kronor från den misstänkte gärningsmannen, som förnekar brott.

Även i mars 2019 ska Anebybon ha misshandlat en person, genom att dela ut flera slag i ansiktet. Det ska ha skett i Nässjö. I anslutning till den händelsen ska han även ha uttryckt sig på ett sätt som vederbörande samt ytterligare en person uppfattat som ett underförstått hot om ytterligare våld.

Allvarlig rädsla

Anebybon ska därefter ha ringt till en av de två målsägarna och uttalat ”detta var ingenting, ni kommer att dö nästa gång” eller liknande.

Enligt stämningsansökan var hoten sådana att båda målsägarna kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin och/eller annan persons säkerhet.

Anebybon nekar även till den misshandel och de hot som ska ha ägt rum i Nässjö.