I samband med det årliga Blodomloppet delas diplomet ut för att uppmärksamma vikten av bloddonationer.

Vi har tusentals blodgivare i regionen och alla är de små vardagshjältar, säger Madeleine Andersson, områdeschef för transfusionsmedicin i region Jönköpings län.

Jönköpings län har cirka 7 000 personer som donerar blod till Blodcentralen och i samband med Blodomloppet brukar 100 till 200 nya donatorer anmäla sig, berättar Madeleine Andersson.

Blodomloppet är inte bara en löptävling utan ett arrangemang för att medvetandegöra behovet av blod och visa på vilken viktig insats donatorerna gör.

Vi vill framhålla att det finns många företag i regionen som satsar på hälsa och att donera blod är ju hälsa i sig. Man får ge lite av sig själv och det ger en go känsla i kroppen.

Priset delas ut för andra året i rad och förra året erhölls diplomet av en trogen blodgivare från Jönköping, berättar Madeleine Andersson.

Jag blev helt paff när hon ringde. Vi blev jätteglada och stolta, säger Kerstin Hallgren som är koordinator för samarbetet mellan Blodbussen och Attends. Under tre år har företaget samarbetat med Blodbussen som kommer en gång i halvåret och låter de anställda som vill donera blod. Det tar bara cirka tjugo minuter och är ett enkelt sätt att göra skillnad, menar Kerstin Hallgren.

Ett av våra kärnvärden i företaget är omtanke och vi satsar mycket på hälsa och friskvård. Många kanske har tänkt på det men så har det aldrig blivit av. Det blir så enkelt när man kan gå ut till Blodbussen, som står utanför entrén, och ge blod, säger Kerstin Hallgren och tycker att samarbetet med Blodbussen har fungerat bra.

Samarbetet med Blodbussen fungerar mycket bra med en fantastisk personal som verkligen arbetar med hjärtat.

Motiveringen lyder: För att ni på ett föredömligt sätt gör det enkelt för er personal att vara blodgivare.