Vid 23-tiden natten mot onsdagen ringde en Anebybo i 60-årsåldern till polisen och anmälde att han blivit utsatt för olaga hot.

Anmälaren berättade att en jämnårig bekant kommit hem till hans bostad och hotat honom och var kvar. En polispatrull skickades därför till mannens bostad på landet i Aneby kommun.

Omvända roller

När polisen kom till platsen visade det sig att anmälaren inte stilla och lugnt bara passivt tagit emot hotet från den oinbjudne besökaren. I stället hade de båda männen hamnat i handgemäng och den hotade mannen hade i tumultet slagit ner besökaren som hotat honom.

Den nedslagne mannen hade fått sådana skador att han fick föras till sjukhus med ambulans.

– Den andre mannen, han som ursprungligen ringt och anmält att han blivit hotad, fördes till polishuset med polisbil, berättar Roger Olsson vid Polisen Höglandet.

Anhölls senare

Den allt annat än försvarslöse mannen greps av polisen på plats misstänkt för grov misshandel, ett allvarligare brott än det han själv polisanmält och tillkallat polis för.

– Tydligen var de båda männen inte helt nyktra. På grund av deras berusning var det inte helt lätt att reda ut vad som hänt, säger Roger Olsson.

Mannen som fick följa med polisen anhölls senare. Skadeläget för den andre, han som fick ambulanstransport, är i nuläget okänt.

– Båda männen är kända av oss sedan tidigare, säger Roger Olsson.