Det är i en gammal skollokal i Kråkshult som Ethels bakstuga håller till. Men där har verksamheten funnit i cirka 15 år. Men bageriet började för betydligt längre sen.

Anna Olofsgårds pappa Magni var tidigare bagare i Vetlanda. Men startade istället ett bageri i källaren på den egna gården som ligger drygt fem kilometer utanför Kråkshult.

Det var i början av 70-talet som vi hade bageriet i källaren. Det var mycket släktingar och vänner som kom dit och bakade. Jag är uppvuxen med det, berättar Anna.

När ett bageri i Nässjö lade ner sin verksamhet passade man på att köpa in bakbord och ugnar bland annat. De fick inte plats i källaren och då bestämde de sig för att flytta bageriet till den gamla skolan.

Det här var en dröm som min mamma alltid har haft. Det har även varit en vävstuga här i huset, men nu är det en bakstuga istället, säger Anna Olofsgård.

Bageriet heter Ethels bakstuga och det är efter Annas mamma som heter Ethel.

Jag tog över för två år sedan men min mamma är fortfarande med och stöttar och hjälper till.

På Ethels bakstuga tar Anna Olofsgård emot grupper på minst sex personer som vill baka tillsammans. De får välja fem olika sorters bakverk som de ska baka.

Köket där de bakar innehåller gamla redskap och utrustning som passar i miljön. Ugnen, degmaskinen och bakborden har några år på nacken.

Jag tycker att det är väldigt charmigt och mysigt. Det tycker grupperna också, här får man släppa vardagen lite grann. Det är ganska dålig mobiltäckning här så det är bara att koppla bort det.

Deltagarna får med sig tre brödbackar när de åker härifrån. Många brukar säga att "Nu är vi rika". Det är inte lika vanligt att man bakar hemma som det var förr. Man hinner inte med det, säger Anna Olofsgård.

De som kommer för att baka har alla olika erfarenheter. En del har aldrig rört en deg medan andra har mer erfarenhet. De grupper som kommer för att baka har bland annat varit familjer, företag och hockeymammor.

Vid näringslivsgalan i Eksjö förra veckan tilldelades Ethels bakstuga Årets landsbygdsföretag.

Det känns jättebra! Det är en bekräftelse på att det man gör är rätt. Det ger mig mer glöd att vilja fortsätta, säger Anna med ett stort leende.