Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna-Lena toppar S-listan - ”Vi är beredda ta ökat politiskt ansvar i Ydre

Socialdemokraterna i Ydre vill arbeta för ett starkare samhälle genom att fortsätta utveckla vård, skola och omsorg.

Det framhåller Anna-Lena Svensson, som toppar S-listan till kommunfullmäktige inför valet i höst och sedan 2014 är deltidskommunalråd i Ydre.

– Det samstyre vi har idag fungerar bra. Men vi är beredda att ta ökat ansvar för lokalpolitiken om vi får väljarnas förtroende, förklarar hon.

Ett samhälle där alla behövs på arbetsmarknaden är och förblir en hjärtefråga för S både nationellt och lokalt.

– En av de frågor vi tycker är allra viktigast är att alla som kan jobba ska jobba.

Ydres S-företrädare trycker i sitt valmanifest på vikten av att hela kommunen utvecklas.

De vill stötta föreningar och organisationer som utvecklar kommunens samhällen och byar och fortsätta prioritera den pågående bredbandsutbyggnaden och verka för fler nybyggen runt om i hela Ydre.

– Jag tycker det är oerhört viktigt att Ydre förblir en egen egen kommun. Om vi blir en del av en storkommun är risken uppenbar att servicen på sikt urholkas, säger Anna-Lena Svensson.

– Men vi måste vara alerta och skapa förutsättningar för ökad inflyttning, genom att se till att kvaliteten i skolan och äldreomsorgen upprätthålls och undvika en koncentration av kommunens verksamhet till centralorten.

För att stärka skolan vill Socialdemokraterna i Ydre kommande mandatperiod satsa på elevhälsan, främja ungdomscoachens arbete och anlägga en skolidrottsplats alternativt en spontanidrottsplats i Österbymo.

En trygg och säker ålderdom prioriteras också i valmanifestet. Socialdemokraterna vill att Ydres äldreomsorg ska fortsätta ligga i framkant.

– Det är brist på undersköterskor och sjuksköterskor i äldreomsorgen i många kommuner, även i vår. För att vara en attraktiv arbetsgivare tror vid det är nödvändigt att satsa på arbetsmiljön och personalen.

S-listan inför höstens val toppas av Anna-Lena Svensson, därefter följer Jonas Fingalsson, Gunilla Armsköld, Willy Ahlberg, Lars-Göran Svensson, Ann-Charlotte Svennberg, Fredrik Asp, Leif Johansson, Therese F Svanberg, Robert Rydberg, Tina Strandh, Joakim Gustavsson och Lennart Hjalmarsson.

– Jag är nöjd med vår fullmäktigekandidater. Det handlar om duktiga och kompetenta personer. Ett bekymmer är att vi inte lyckats få med några under 35 år på listan, säger Anna-Lena Svensson.