Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annie Lööfs stenhårda krav på Stefan Löfven

Centerpartiets ledare Annie Lööf från Värnamo har nu lagt fram en mycket hård kravlista för att släppa fram Socialdemokraternas Stefan Löfven som statsminister. Kraven sågas helt av Carl Bildt.

Lägre skatter, förändrad arbetsrätt och lägre ingångslön för nyanländas jobb.

Det är några av de krav som Centerledaren Annie Lööf anser att Socialdemokraterna måste godkänna för att Centern ska släppa fram S-ledaren Stefan Löfven i en statsministeromröstning nästa vecka, enligt Dagens Nyheter.

Listan kommer att överlämnas av Annie Lööf i sin helhet till Stefan Löfven när de möts.

Kan tolerera Löfven

I en intervju med Dagens Nyheter på tisdagen förklarar hon hur hon resonerar.

– Jag tror fortfarande att det är osannolikt att vi skulle släppa igenom Stefan Löfven i statsministeromröstningen nästa vecka, men jag tycker att det är viktigt att regeringsbildningen nu fokuserar mer på sakpolitik.

– Av den anledningen har vi landat i ett antal konkreta liberala krav som S får begrunda. Accepterar de kraven är vi villiga att överväga att släppa fram eller tolerera Stefan Löfven i nästa veckas statsministeromröstning, säger Annie Lööf till DN.

På Instagram skriver Annie Lööf så här, enligt Expressen:

”Vi gör det här för att vi tycker att det är rimligt att regeringsbildningen mer fokuserar på vad partierna faktiskt tycker men också för att S ska få möjligheten att ta ställning till om de kan acceptera den liberala och borgerliga politik som vi står för.”

Annie Lööf understryker att hon själv inte tänker sitta i en S-ledd regering. Men hon påpekar att Socialdemokraterna måste ta ställning till hur de ser på kraven för att C ”ens ska kunna överväga” om de tolererar Löfven i statsministeromröstningen nästa vecka.

Björklund ville - men fick inte

Liberalernas ledare Jan Björklund ville ingå i en Löfven-regering, men han ”kapitulerade” efter motståndet i riksdagsgruppen, uppger en källa för Aftonbladet.

Om Stefan Löfven röstas ner nästa vecka tror den Liberala profilen Olle Wästberg att Löfven kan släppa fram Annie Lööf som statsminister, skriver Expressen.

Den tidigare stats- och utrikesministern Carl Bildt (M) har redan sågat Annie Lööfs utspel på Twitter:”Tanken att en socialdemokratisk regering skulle genomföra en möjlig alliansregerings politik förefaller mig, milt sagt, något långsökt”, skriver han, enligt Expressen.