Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen – barnskötarna lyfts fram i nya läroplanen

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

INSÄNDARE Nu är det sommar och runt om kring i landet så håller förskolor öppet och personalen ser till att barnen får härliga dagar. Den 1 juli trädde den nationella läroplanen för förskolan i kraft. Och i den förtydligas rollen för barnskötarna.

Så blev det efter att tusentals barnskötare protesterade. Tidigare var de inte omnämnda alls, trots att de är den största yrkeskategorin. Det är helt galet, eller hur?

En fantastisk seger och en bekräftelse på att barnskötarna är lika viktiga i barnomsorgen som all övrig personal som gör ett underbart arbete med våra unga!

Men det är framförallt goda nyheter för alla förskolor, barn och deras föräldrar – för nu kommer hela arbetslagets olika kompetenser synliggöras och tas tillvara bättre.

LÄNGE HAR ALLT fokus varit på förskollärarna. De spelar en jätteviktig roll, men för de barnskötare som jobbar varje dag i förskolan är det självklart att barnskötaren och förskolläraren jobbar tillsammans, förstärker och kompletterar varandra. Ena gruppen är experter på omsorg och den andra är pedagogisk. Så ser vi till att barnen är trygga och nyfikna, kan leka och lära. Nu, äntligen, är vikten av samspel också tydlig i det dokument som styr verksamheten.

SÅ FÖRSKOLANS TID är nu. Vi ser fram emot och hoppas att Tranås Kommun nu satsar på att ge våra barnskötare en trygg anställning så att de kan börja jobba efter den nya läroplanen. Det är dags för våra barnskötare, kockar, ekonomibiträden, lokalvårdare och förskolelärare att få rätt förutsättningar att jobba tillsammans. Det skulle göra Tranås kommun till ett föredöme för andra kommuner på Höglandet och i Sverige.

Kommunal Tranås/Aneby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel