Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbete åt alla?

Alla är eniga om att eget arbete ger min och allas välfärd.

När landet lider av massarbetslöshet skulle man kunna tro att alla klutar ska sättas in för att människor ska komma i arbete. Men icke så.

Det utökade sjuklöneansvaret för arbetsgivarna har inneburit att det blivit ännu svårare för sjuka, gravida och handikappade att få arbete. För handikapporganisationerna i deras roll som arbetsgivare har det dessutom betytt att deras ekonomi hotas eftersom organisationernas anställda ofta har mer sjukskrivning än övrig arbetskraft.

På väg är vänstersidans förslag på heltid som rättighet. Det kommer att driva ut deltidsanställda från jobben. Med konsekvens att det blir svårare att få in en fot på arbetsmarknaden.

Även somliga fackliga ledare säger i dag ja till skatteavdrag för hushållsnära tjänster, för fler vita jobb. Precis som vi ofta haft ROT-avdrag för fler byggjobb. Men socialdemokraterna säger nej.

Kristdemokraterna har i flera år föreslagit att tio miljarder kronor investeras i rehabilitering för att folk ska kunna återgå i arbete. Men sossarna säger nej.

Vänsterkartellen tycker inte att det viktigaste är att folk får jobb. Kristdemokraterna är övertygade om att det är det viktigaste.

ULRIK LINDGREN (KD) RIKSDAGSMAN