Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal om grova rånet i Sommen dröjer

En Sommenbo attackerades av rånare i sitt hem i början av november. Två personer kunde gripas kort efter händelsen, men åtal i ärendet dröjer ytterligare.

Det var den 7 november som en man i 40-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern ska ha tagit sig in hos en Sommenbo och attackerat honom. De ska sedan ha rånat honom på bland annat mobiltelefon och betalkort, innan de försvann från platsen i bil.

Bara ett par timmar senare kunde duon gripas i Sommen. Bilen de färdades i stämde överens med den som lämnade brottsplatsen.

Mannen och kvinnan – som inte är hemmahörande i Tranås kommun – häktades av Eksjö tingsrätt ett par dagar senare, på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och övergrepp i rättssak.

Egentligen skulle åtal vara väckt senast fredagen den 22 november, men åklagaren har begärt förlängd åtalstid. Både mannen och kvinnan är fortsatt häktade, enligt åklagaren.

Åtal ska vara väckt senast den 6 december.