Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återvinningsstation i Hjältevad väckte reaktioner

Kläder och diverse skräp på marken vid återvinningsstationen i Hjältevad väckte tidigare i veckan reaktioner hos tidningens läsare. Här är några av deras tankar och förslag till åtgärder.

Tidigare i veckan besökte tidningen återvinningsstationen i Hjältevad, där det enligt boende i området blivit skräpigare på marken runt containrarna under en längre tid. När vi besökte platsen fanns det ett mindre berg av textiler och kläder som någon eller några dumpat bakom en av de gröna containrarna. Vid högen av kläder gick det också att hitta allt från glasburkar och andra typer av behållare till blöjor och en galge.

På sociala medier har frågan om vad som kan göras för att undvika nedskräpning vid återvinningsstationer blivit stor och under ett filmklipp från platsen i Hjältevad rullade många förslag på eventuella åtgärder in. "Ge klar information vid infarten vad som gäller. Se också till att respektive container har text som inte är avskavd. Ge informationen på flera språk.", skrev en person.

"Övervakning med kamera och böter", skrev en annan och fick medhåll av flera. "Ja kamera o böter är nog det enda för att få stopp på nedskräpningen!!", svarade en.

Många var även inne på att fler containrar med tätare tömning kanske behövs på platsen, medan andra föreslog mer avancerade åtgärder. "Ta DNA-prover på materialet och bötfäll "5-åringarna" som skitar ner", skrev en person.

Någon var orolig över andra aspekter av situationen. "Vuxna människor som bär sig åt så här, vad sänder de för signaler till barn och ungdomar..", kommenterade en.

Oavsett tankar och förslag till lösningar verkar alla som skrivit något vara överens om en sak: Som bilderna visar kan det inte se ut.