Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banbygget påbörjat inför bilspeedway

Under onsdagseftermiddagen placerades de första betongstenarna ut på motorstation i Vetlanda. Anledningen är att det i helgen är dags för Vetlandas årliga bilspeedway.

I helgen är det dags för bilspeedway på motorstadion i Vetlanda. Det är nu 26 år sedan det för första gången hölls bilspeedway i staden, och ordföranden för Vetlanda Rally & Racing Club, Thomas Jansson, ser fram mot helgen.

– Jag hoppas givetvis att det kommer bli bra och att både förare, funktionärer och publiken ska ha roligt!

Första tävlingen kommer att köras på fredag kväll, och då endast seniorer. På lördagen kommer både seniorer och juniorer att delta.

– Vi kör bara seniorer på fredagen då publiken vill se lite fart och fläkt! Sen kör vi med juniorer på lördagen så de kan få ta det lite lugnare, säger Jansson.

Det är 48 tävlande i seniorgrupperna per dag, och 12 juniorer under lördagen, som deltar. De seniorer som kommer köra från Vetlanda Rally och Racing club är: Jonas Blomstrand, Othilia Emanuelsson, Kim Bergström, Marielle Erlandsson och Christian Karlsson. Det dyker även upp välkända namn från de närliggande kommunerna.

– Klas-Åke Eriksson från Nässjö MK kommer att köra igen. Han har varit med sedan starten 1992! säger Thomas Jansson.

246 betongstenar

Totalt kommer 246 betongstenar att placeras ut och skruvas ihop för att färdigställa banan inför helgen. Betongstenarna placeras ut för att det ska vara säkert för publiken att komma och titta. Även reklamskyltarna, som i vanliga fall finns på speedwaybanan, flyttas för att göra det säkrare för förarna. Jansson berättar även att det kommer finnas ungefär 75 funktionärer per dag för att hjälpa till med tävlingen.

Till helgen så hoppas Thomas Jansson på soligt väder, och att mycket publik dyker upp.

- Som mest har vi haft 2800 personer i publiken. Så det är inte dåligt! konstaterar han.