I förra veckan offentliggjorde bolaget Memfis Film och välkände regissören Lukas Moodysson att mellan mars och maj 2018.

För drygt två veckor sedan då Memfis Film sökte barn med småländsk dialekt till biroller i serien och bad då intresserade personer att skicka intresseanmälan via mejl.

I helgen besöker filmteamet Jönköping och Nässjö för att försöka få tag på barnskådepelare till "Gösta". Filmbolaget ska både träffa barn som har skickat in intresseanmälningar och möta en hel del helt nya bekantskaper.

Det är drop-in-mottagningar och alla som vill är välkomna att testa, säger Maggie Widstrand.

På lördag sker provfilmningarna på Kulturhuset på Tändsticksområdet i Jönköping. På söndag befinner sig filmteamet på Hotell Högland i Nässjö och på måndag återvänder filmteamet till Jönköping för att kolla in intresserade skådespelare på Per Brahe-gymnasiet.

Barnen med småländsk dialekt som söks är tre typer av biroller. Det gäller en större biroll för en tjej som ska föreställa 18 år i tv-serien. Där vill filmteamet ha en skådespelare som är mellan 17 och 20 år. I övrigt söks en tjej mellan 10-13 år och ett antal biroller för killar mellan 6 och 12 år.

Maggie Widstrand har rekryterat barnskådepelare till många svenska filmer och tv-serier genom åren.

Barnen som ska vara med i tv-serien ska prata som de gör vanligtvis och inte försöka att överdriva sin småländska dialekt. Tv-serien ska utspela sig i nutid och vi är inte ute efter småländska dialekter som i "Emil i Lönneberga", säger Maggie Widstrand.

Filmteamet inledde arbetet med att få tag på småländska barnskådespelare i förra veckan då de besökte Älmhult och Växjö.

Vi märker så klart att det är en viss skillnad på dialekterna och språkmelodierna i olika delar av Småland, säger Maggie Widstrand.

Tv-serien "Gösta" ska produceras av HBO. Det blir det stora amerikanska bolagets första tv-serie som spelas in i Sverige. Regissören Lukas Moodysson är en av Sveriges mest kända filmskapare. Han slog igenom 1998 med ungdomsfilmen "Fucking Åmål" och har även gjort hyllade filmer som "Tillsammans" och "Lilja 4-ever".

Tv-serien "Gösta" ska handla om en ungdomspsykolog som flyttar från Stockholm till en småländsk småstad. Vilka skådespelare som kommer att ha huvudrollerna i tv-serien är hittills inte känt.