Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bibliotekschefen slutar

Redan före midsommar sa Lars Graneheim upp sig som bibliotekschef. Kommunen kommer att påbörja rekrytering under hösten men till årsskiftet är Sanna Godenäs tillförordnad bibliotekschef.

I oktober förra året tillträdde Lars Graneheim som bibliotekschef i Aneby. Han har sedan dess haft dubbla chefstjänster, som ansvarig för både biblioteket och Kulturskolan.

Nu har han valt att sluta som bibliotekschef. Han meddelade kollegorna om sitt beslut före midsommar.

– Egentligen vill jag inte gå in på detaljer. Jag valde att avsluta uppdraget, säger Lars Graneheim.

Tills vidare fortsätter han som chef för Kulturskolan, en tjänst han har haft sedan 2015.

– Jag fortsätter ett år till. Sedan kommer jag att gå i pension på hösten, säger han.

Kommunen ville inte påbörja en rekryteringsprocess under semestern och sökte istället en ersättare internt. Johanna Evegren, chef för kommunserviceavdelningen, frågade bibliotekspersonalen om någon var villig att ta över som tillförordnad chef.

– Jag sa "ja". Jag har ju varit chef i Eksjö tidigare, säger Sanna Godenäs.

"Ett team"

Hon är anställd som barnbibliotekarie men har tidigare erfarenhet från administrativa rutiner. Sanna Godenäs kommer att vara tillförordnad bibliotekschef medan kommunen rekryterar en ny chef under hösten.

Det är ingen större skillnad att plötsligt vara chef över sina arbetskollegor, menar Sanna Godenäs.

– Det är ett litet ställe. Vi är ett team som alltid stöttar varandra, säger hon.

Med en liten personalstyrka har biblioteket i Aneby haft begränsade öppettider under semestern. Först i vecka 34 återgår biblioteket till ordinarie bemannade tider.

Sanna Godenäs blir ansvarig till årsskiftet och det är inte omöjligt att hon kommer att söka tjänsten som bibliotekschef.

– Vi får se. Det beror på hur jag trivs.