Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilägaren åtalas – trots att han inte körde

Fordonsägaren misstänks för två brott – trots att det inte var han som körde bilen när polisen gjorde en kontroll. Åklagaren anser dock att det är fordonsägaren som inte gjort vad som krävdes i den aktuella situationen.

Bilägaren åtalas för Brott mot vägtrafikskattelagen. Detta då åklagaren anser att mannen inte gjort vad som krävdes av honom för att förhindra att fordonet användes av en annan person, trots att fordonsskatten inte var betald.

Åklagaren anser att fordonsägaren även gjort sig skyldig till Brott mot lagen om fordons registrering och användning. Detta då mannen inte gjorde vad som krävdes av honom för att hindra att fordonet användes av en annan person när det var avställt.

Åklagaren anser att mannen begick gärningarna med uppsåt eller av oaktsamhet.

Fordonsägaren har, enligt åtalet, erkänt att han gjort sig skyldig till brotten. Gärningarna ska ha begåtts i Aneby kommun den gångna sommaren.

Enligt åklagaren kan målet avgöras utan att rättegång hålls. Åklagarens påföljdsförslag är att mannen ska böta 1 700 kronor.