Historien upprepade sig för BK Högland i SM–slutspelet. Spader Dam blev ett för tufft motstånd i semifinalen och Nässjötjejerna tvingades återigen följa finalspelet från sidan.

Spader Dam – som även knep guldpokalen under söndagen - slog ut BK Högland i två raka matcher.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt. Jag tycker att vi hade en bra plan men vi fullföljde den bara till 70 procent, säger BK Höglands Ida Andersson.

För att rubba ett lag som Spader Dam krävs det att alla har en bra dag samtidigt. Det hade inte BK Högland den här gången.

Dessutom verkade Helsingborgsgänget trivas mycket bättre på underlaget i RC Bowl - Racketcentrum.

– Vi hade ganska mycket folk som dippade som inte brukar dippa annars. Det var många omständigheter som gjorde att det inte klaffade, säger Ida och fortsätter:

– Det blir lite så när det blir spel så långt vänster i banan. Det är vi inte jättetrygga med. Men vi såg att X-Calibur hade det inte jättelätt mot dem heller i finalen, så det är bara att gratulera Spader Dam.

För BK Högland var det alltså tredje året i rad som det blev respass i semifinalen. Trots närheten till hallen i Jönköping har slutspelsarenan blivit någon form av mardröm för Nässjögänget.

– Vi hoppas att de lägger slutspelet någon annanstans nästa år. Det är skönt att vara nära men året innan slutspelet flyttade hit blev vi ju tvåa. Då kom vi alla fall förbi Spader Dam, säger Ida Andersson.

Vad krävs för att ni ska ta nästa steg och ta er längre en semifinal igen?

– Alla har sina personliga grejer som de måste bli bättre på. Vissa spelare kanske måste träna på att skruva klotet mer och vissa andra spelare kanske måste träna på att bli bättre på att spela längre in i banan. Jag tror att alla behöver höja sig ett snäpp på det de inte kan så bra just nu. Höjer vi det så kommer vi höja oss jättemycket som lag.