På Museigården vackra konsertplats hade ett par hundra personer i blandade åldrar bänkat sig under torsdagskvällen när det var dags för Dragspelsklubben Knekten att för tredje gången i ordningen den här sommaren att ställa sig på scenen.

– Nästan knektaväder i dag ju, inte riktigt 25 grader och sol men nästan, utbrast Göran Nilsson innan han drog igång allsången och sedan på sedvanligt sätt bjuda på ett och annat skämt mellan sångerna.

En av Knektens trogna besökare är Tranåsbon Bo Lundqvist som ännu en gång hade tagit sig ner till Eksjö för att lyssna på dragspelsmusik.

– Jag kommer ju från Tranås men brukar åka ner hit till Eksjö. Jag brukar vara här även när de spelar under vaktparaden, berättar Bo.

Som dragspelsmusikälskare tycker han utbudet är bättre i Eksjö jämfört med hemstaden.

– Det är så mycket aktiviteter här jämfört med Tranås, samtidigt som det är mysigare här med alla turister och annat folk. Det blir lite som semester att komma ut lite och ta en matbit eller fika, förklarar han.

Av alla dessa låtar i häftet, vilken är favoriten?

– Det är "Drömmen om Elin". De använder den som signatur när de tränar så den har jag redan fått höra ikväll, skrattar Lundqvist som också poängterar att han varit på nästan samtliga tattoos i Eksjö.

Bengt och Ulla-Britt Ljungberg hör också till de som brukar vara på plats på Museigården under torsdagskvällarna.

– Det är tredje gången nu i sommar. De är ju riktigt härliga att lyssna på och de brukar ju vara ute och spelar för de äldre, säger Bengt Ljungberg.

– Mycket folk är det här i dag också trots att det är musik i kyrkan med, fortsätter Bengt Ljungberg.