Tranås Bois får slipa på formen inför Bandyallsvenskan utan målkungen Robin Östh. Hemvändaren drog på sig ett matchstraff i semifinalen under Kosa Supercupen förra helgen och är nu avstängd fram till seriepremiären.

– Domaren sa att det var en huvudtackling men det var det inte, så det är surt att få tre matcher på det, säger Robin Östh.

Hur upplevde du situationen?

– Mathias Johansson i Frillesås hämtade boll i eget straffområde och jag åkte med honom hela vägen ner till vårt straffområde. Då hoppade han innanför mig och valde att släppa ut bollen till vänster så jag åkte på honom utan boll. Jag köper att det är tio minuters utvisning men inte matchstraff. Det var en ren olyckshändelse och absolut inte en huvudtackling, säger Östh.

Beskedet om att straffet blir tre matcher långt kom som en chock för Robin Östh under tisdagen.

– Domarkontrollanten som var på plats sa att det inte skulle bli några påföljder, så kommer de nu i efterhand och ger mig tre matcher. Det känns surt, säger han.

Tur i oturen för Tranås Bois räknas träningsmatcherna in i avstängningen. Därmed är Hemvändaren spelklar igen lagom till seriepremiären den 12 november mot Katrineholm.

– Man hade ju gärna varit med och vässat formen nu de sista matcherna innan seriestarten, men jag får försöka ligga i på träning istället och hitta målet där, säger han.

Hur är det att vara tillbaka i Bois–tröjan igen?

– Det är jättekul att vara tillbaka, men samtidigt lite ovant med. Det är ju lite nytt folk som man måste lära känna hur de fungerar på planen. Därför hade det varit viktigt att få de här matcherna.

Märker du någon skillnad på laget nu jämfört med för två år sedan?

– Laget är helt klart bättre nu. Det är jämnare och har även en hel del spets. Att det är jämnare gynnar alla för då måste man leverera för att få spela.

Fotnot: Tranås Bois träningsspelar mot Robin Ösths tidigare klubb IFK Motala under tisdagskvällen.