Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra 2018 för Kabe - 2019 har börjat med varsel

Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe i Tenhult gjorde förra året en vinst, rörelseresultatet, med 195 miljoner kronor, en ökning från 168 miljoner året innan. Nyligen lagda varsel oroar en del vad gäller framtiden.

Det har bara gått några veckor sedan som Kabeledningen meddelande att företaget sade upp inhyrningskontrakt för ett 50-tal medarbetare och några dagar sedan varslades 24 fast anställda, vilket blev 19 efter förhandlingar.

— Vi gör en anpassning då vi tror att vi går mot en nedgång men just nu är orderläget väldigt bra, säger koncernchef Alf Ekström.

650 anställda

Men 2018 ger inget sken av att bolaget går mot sämre tider. Nettoomsättningen steg från 2376 miljoner till 2752 miljoner kronor. Sett till enbart fjärde kvartalet steg omsättningen från 586 miljoner till 702 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg från 22 till 38 miljoner kronor.

I fabrikerna och kontoren i Tenhult jobbar i dag cirka 650 medarbetare innan lagda varsel trätt i kraft.

— Vi har som sagt varit med förr, det går upp och ner, men försäljningsmässigt ligger vi bra till just nu så jag hoppas att vi inte behöver säga upp fler anställda, säger Alf Ekström.

Styrelsen föreslår en aktieutdelning om 5,50 kronor per aktie, vilket var samma belopp som 2017-