Eksjö idrottsskola har stolta traditioner och har drygt 30 år på nacken efter bildandet 1986.

Idrottsskolan är ett samarbete mellan 16 olika föreningar som ger alla barn, som börjar andra klass i Eksjö, Hult, Höreda och Ydre, möjlighet att prova på olika idrotter och andra aktiviteter. Aktiviteterna genomförs på lördagar och pågår under 1-2 timmar. När året är slut har barnen fått prova på en massa olika aktiviteter och kan välja att fortsätta med en eller flera av dem.

Under onsdagskvällen sker upptaktsmöte i Snäckan i Eksjö.

– Vi ska ha möte ikväll så jag kan inte svara på hur många anmälningar vi har just nu men vi hoppas det kommer att komma många barn och testar på flera olika aktiviteter. Sedan har vi upptaktsmöte under onsdagen och sedan börjar första aktiviteten med friidrott på lördag, säger Jonas Petri, ordförande i föreningen.

Idrottsskolan erbjuder ett varierat utbud och Petri gläds åt att flera nygamla föreningar är tillbaka som fiske, schack och ridning.

– Sedan gör fotbollen en återkomst och det är Höreda GIF som håller i det. Det är kul att föreningarna är engagerade och vi har en bra styrelse som jobbat med att få ihop ett bra program, jag är bara en kugge i hjulet, säger Petri.