Boende i Hullaryd och Lommaryd har i flera dagar förgäves kikat i sina brevlådor. Flera av dem har hört av sig till redaktionen och uttryckt sin frustration över att inte ha fått någon post.

Efter flera dagars försök fick tidningen på fredagen kontakt med Ronny Olsson, distributionsledare på Postnord. Han förklarade att sjukdom är orsaken till att posten inte har kunnat delas ut till hushållen i Hullaryd och Lommaryd på flera dagar.

– Och när det är semestertider har vi inte folk över som kan gå in som vikarier. Dessutom är varje runda unik, så det är inte så enkelt om någon annan ska köra posten, säger han.

Enligt Olsson har personal från Nässjö fått köra post i Hullaryd och Lommaryd. Det bidrog till att en del hushåll i Hullaryd fick sin post på onsdagen och samtliga på torsdagen. Boende i Lommaryd har däremot fått klara sig utan i fyra dagar.

– Men från och med i dag (läs fredag) ska det fungera som vanligt igen.

Även Ronny Olsson har fått en del samtal om den uteblivna postgången. Han beklagar situationen.

– Det är väldigt olyckligt, jag förstår att folk blir irriterade. Vår målsättning är förstås att vi alltid ska få ut vår post, men jag kan inte lova att det här aldrig händer igen att vi inte kan sköta utdelningen.